srijeda, 23. prosinca 2015.

Joan Collins

John Collins je slavna britanska glumica. Bila je sex simbol 1980. Pohađala je Kraljevsku akademiju za dramsku umjetnost. Na filmu je debitirala s 18 godina. Procvat u karijeri doživljava kao glumica u seriji Dinastija. U toj seriji ona glumi lik Alexis. Njezin je lik nezaboravn  u toj seriji je nezaboravan kako meni tako i mnogim drugim ljudima.

Carl Lewis


Carl Lewis je proglašen najvećim atletičarem XX. st.  Osvajač je 9 zlatnih i jedne srebrne medalje na OLIMPIJSKIM IGRAMA. 2003 njegovo je ime bilo objavljeno zajedno s ostalim imenima ljudi koji uzimaju doping. Nikad nije bio kažnjen zbog uzimanja dopinga, ali je to saznanje bacilo sjenu na njegovu karijeru vrhunskog sprintera. Na prvenstvu u SAD-u u Indianapolisu 1982. godine s minimalnim prijestupom skoč
io je u dalje s 9.14 metara zbog čega svjetski rekord nije priznat
Rosa Parks

Rosa Parks poznata je jer je odbila ustupiti svoje mjesto bijelom putniku. Ona je postala ikonom Pokreta za ljudska prava. To joj je dovelo dosta neugodnosti. Ona je izgubila posao, a njen muž napušta posao nakon što mu je šef zabranio da priča o Rosi. 1967. godine zajedno s E.E Steele osnovala je Institut za samozapošljavanje. 1992. godine izlazi njena biografija pod nazivom "Moja priča". U njoj se opisuje njezin život i što je sve dovelo do njene odluke da ne ustupi mjesto bijelom putniku.
Pablo Picasso

Pablo Picasso je već od djetinjstva pokazao interes za slikarstvo. To je pokazao time što je dovršio očevu sliku golubova. S 16 godina upisuje se u likovnu akademiju. Slikao je krajolike.
Njegov stil kritičari su nazvali  "kockastim". To je dovelo do stila KUBANIZAM.
Dvadesetih godina načinio je slike u realističkom stilu slikajući portrete svojih prijatelja.
Bio je pokretač sugestivnog eskresioniznma. Uz njegov KUBANIZAM i SUGESTIVNI ESKRESIONIZAM   nastao je revolucionarni obrat u modernoj likovnoj umjetnosti.